EU pályázat

Projekt azonosítószáma:            GINOP-5.2.4-19-2020-00207

Kedvezményezett neve:              HQ-INFO Informatikai Betéti Társaság

Projekt címe:                                Új gyakornok foglalkoztatása a HQ-INFO Bt-nél

Szerződött támogatási összeg: 3 300 024 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):    100%

Tényleges befejezési dátum:       2020.11.16.

 

 

Projekt tartalmának bemutatása:

 

A 2001-ben 1 beltag és 1 kültag részvételével alakult HQ-INFO Informatikai Bt főbb tevékenységei a szoftverfejlesztés, a rendszergazdai tevékenység, valamint a számítógép, periféria és szoftver kiskereskedelem.

 

Jelen projekt keretében a HQ-INFO Bt 1 fő 25 év alatti gyakornok 6 +3 hónapon keresztül történő foglalkoztatását valósította meg.

 

A kiválasztott gyakornok iskolarendszerű oktatásban szerzett szakmai érettségi végzettséget, melynek alapján számítógépes rendszerkarbantartó munkakör betöltésére jogosult. A gyakornok - munkaszerződése alapján - informatikusi feladatokat látott el cégünknél, teljes munkaidőben, heti 40 órában.

 

A gyakornoki foglalkoztatásnak köszönhetően egy pályakezdő fiatal számára biztosítottá vált az informatikai területen történő széleskörű tapasztalatszerzés. Az ügyvezető irányítása alatt programozási ismereteket tanulhatott, gyakorlati ismeretekhez juthatott, a többi dolgozó segítségével pedig rendszergazdai tapasztalatokat is szerezhetett. Mindezek előnyt jelentenek számára a későbbiekben, akár a támogatást igénylőnél történő továbbfoglalkoztatásához, akár egyéb cégnél történő elhelyezkedéséhez, vagyis javulnak a munkaerőpiaci kilátásai.