EU pályázat

Projekt azonosítószáma:            GINOP-5.2.4-16-2018-03487

Kedvezményezett neve:              HQ-INFO Informatikai Betéti Társaság

Projekt címe:                                  Gyakornok foglalkoztatása a HQ-INFO Bt-nél

Szerződött támogatási összeg: 3 237 459 Ft

Támogatás mértéke (%-ban):    100%

Befejezési dátum:       2019.07.07.

 

 

Projekt tartalmának bemutatása:

 

A 2001-ben 1 beltag és 1 kültag részvételével alakult HQ-INFO Informatikai Bt főbb tevékenységei a szoftverfejlesztés, a rendszergazdai tevékenység, valamint a számítógép, periféria és szoftver kiskereskedelem.

 

Jelen projekt keretében a HQ-INFO Bt 1 fő 25 év alatti gyakornok 9 + 4,5 hónapon keresztül történő foglalkoztatását kívánta megvalósítani. A 9 hónapos támogatott foglalkoztatási időszak lezárult, a kötelező továbbfoglalkoztatás 2019.11.23-ig tartott.

 

A kiválasztott gyakornok iskolarendszerű oktatásban szerzett informatikusi rendszerüzemeltetői képesítéssel rendelkezett, munkaszerződése alapján informatikusi feladatokat látott és lát el, teljes munkaidőben, heti 40 órában.

 

A gyakornoki foglalkoztatásnak köszönhetően egy pályakezdő fiatal számára biztosítottá vált az informatikai területen történő széleskörű tapasztalatszerzés. Az ügyvezető irányítása alatt programozási ismereteket tanult, gyakorlati ismeretekhez jutott, a többi dolgozó segítségével pedig rendszergazdai tapasztalatokat is szerzett. Mindezek előnyt jelentenek majd számára a későbbiekben, akár a támogatást igénylőnél történő továbbfoglalkoztatásához, akár egyéb cégnél történő elhelyezkedéséhez, vagyis javulnak a munkaerőpiaci kilátásai.